ads

Rabu, 14 September 2011

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

11 di lundu sarawak - Google Blog Search


Kwan Mae Ri: Up Horlicks Jagung !!

Posted: 15 Aug 2011 10:25 PM PDT

Hye readers !! Oke nak kongsi resepi sempena bulan puasa ni hahhhaa !!! Aku merindui dan craving Up Horlicks Jagung sebab ni my favourite ever... Sedappp sgt dari cendol and ABC huhhuhu !!! Tapi inilah satu-satunya resipi yang ada dan terdapat di Lundu, Sarawak... Kalau tak kenal sila google MAP oke!!! inilah tempat atau bandar terkecil jugalah.. tapi kaya dengan alam semula jadi yg indah... Lundu terkenal dengan Taman Negara Gunung Gading dan pantai !! Terdapat banyak pantai di Lundu antaranya sekitar Pandan, Siar dan di Sematan !!! Pelbagai lagi tarikan di Lundu !!! Tapi kali ini aku nak share satu resipi yang hanya ada di Lundu.. Serius sebab aku tak jumpa pun di lain-lain tempat.. sebab aku pernah tinggal d Kuala Lumpur, Miri, Melaka, Perlis, Selangor, Kuching tak jumpa langsung.. Inilah yang menyebabkan aku rasa berbangga ckit hahaha... Sampai ke beijing, China pun takde sebab aku dah travell ke sana dan di Indonesia juga.... Coming soon aku nak g Brunie hahahah... kalau ada urrmmmm tapi memang xde kot hanya d Lundu je ada...

oke tak nak bercakap banyak lagi, aku kasi resepi lah... kacang je !!1

Bahan-bahan :
Horlicks ( actually boleh tuka dgn milo or lain2 ikut suka )
Ais Cube
Jagung dalam tin
Bekas letak nya

Cara-cara..
masukkan jagung ligo dan serbuk horlicks dalam bekas
kemudian blendkan ais cube mcm buat ABC or cendol lah
then masukkan dalam bekas
dan akhir sekali masukkan taburkan serbuk Horlicks di atas ais yg dah hancur
selamat menjamu selera hehhheh :D

Meh cni gambar aku nak kasi korang tengok !!!!


Hah sedappp kan !!! simple but delicious !!! Cubalah mesti nak lagi !! Anak-anak mesti suka nyerrr !! :D kalau nak rasa yg sedapp meh datang ke Bandar Lundu, Sarawak !! sila google Map !!!! hehee

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved