Jumaat, 18 Oktober 2013

11 di sibu sarawak - Google Blog Search

11 di sibu sarawak - Google Blog Search


Bila Bangladesh &#39;menjajah&#39; <b>Sibu</b> , <b>Sarawak</b> .. kambing melepak <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Oct 2013 01:42 AM PDT

Tidak pernah sekali permandangan seperti ini berlaku di Sibu , Sarawak dahulu dan untuk pengetahuan semua 10 tahun yang lepas tidak ada kelihatan walau 1 Bangla berada di Bumi Kenyalang tetapi kini kuantiti kelihatan semakin meningkat .

Selepas Bandaraya Kuala Lumpur 'dijajah' Bangla, nepal , myammar kini giliran Sarawak pula. 'Bangla' invasion sedang berperingkat di Sibu, Sarawak. Satu hari nanti tidak mustahil ada warganegara malaysia yang lahir di Sarawak tapi bukan orang dayak, orang melanau , kayan, kenyah , kelabit , bidayuh , penan, punan TETAPI Bangla, Myammar, Pakistan , Nepal .

Lokasi tersebut adalah di sekitar Premier Hotel Sibu, Sarawak

Apakah dasar kerajaan negeri banyak membenarkan pekerja asing tersebut berada dan berkerja di Sarawak walhal ramai rakyat Sarawak sendiri terpaksa 'lari' dari negara sendiri akibat kekurangan pekerjaan yang diberikan untuk anak tempatan.

- Mr.J 

mengenai penulis | music menarikmakanan terbaikku facebook | twitter | mykeek | sarawak | sabahliputan media

BLOG SARAWAK: 11 <b>di sibu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 03:38 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SARAWAK: 11 <b>di sibu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Sep 2013 03:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Hari Pengakap Sedunia 2013 <b>di Sibu</b> - The Borneo Post Online

Posted: 22 Aug 2013 04:50 PM PDT

Posted on August 23, 2013, Friday

PENGANJUR: Kuo (tengah) bersama ahli jawatankuasanya pada sidang media di Sibu, Selasa.

SIBU: Majlis Pengakap Sibu menganjurkan Hari Pengakap Sedunia 2013 Peringkat Negeri Sarawak sempena Sambutan Ulang Tahun Ke-100 Pengakap Sarawak pada 25 Ogos (Ahad ini) di Pintu Gerbang Sibu, bermula jam 8 pagi.

Pengerusi jawatankuasa penganjur Oliver Kuo berkata Majlis Pengakap Sarawak ditubuhkan di negeri ini pada 1913.

"Tahun ini adalah genap 100 tahun Pengakap bertapak di negeri ini dan kita meraikannya sempena Hari Pengakap Sedunia.

"Sempena sambutan itu, kita akan mengadakan perhimpunan di Pintu Gerbang Sibu di mana seluruh ahli Pengakap negeri ini akan berkumpul di sini pada 25 Ogos ini," katanya pada sidang media di sini Selasa lalu.

Menurutnya, Hari Pengakap Sedunia 2013 bagi peringkat negeri ini akan disempurnakan oleh Yang Dipertua Majlis Pengakap Negeri Sarawak Tan Sri William Mawan Ikom yang juga Menteri Pembangunan Sosial.

Turut hadir pada majlis itu Pengerusi Majlis Pengakap Sibu yang juga penaung jawatankuasa penganjur Tan Sri Datuk Sir Tiong Hiew King.

"Sempena sambutan itu kami mengadakan pertandingan melukis dan mewarna logo Pengakap Malaysia dan hanya terbuka kepada ahli-ahli Pengakap sahaja.

"Apa yang penting, para ahli-ahli juga akan mendengar perutusan daripada ketua Pengakap Negara oleh pemimpin Pengakap kita," katanya.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads