Jumaat, 22 Mac 2013

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search

11 di lubok antu sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di lubok antu sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Mar 2013 07:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Nyalau: Pendidikan penting bagi mengubah masa depan <b>...</b>

Posted: 12 Mar 2013 09:03 AM PDT

Posted on March 13, 2013, Wednesday

LUBOK ANTU: Ahli Parlimen Lubok Antu William Nyalau Badak memberitahu bahawa pendidikan adalah modal yang cukup penting bagi mengubah masa depan seseorang individu.

Sehubungan itu, beliau akan sentiasa membantu guru-guru terutama di luar bandar sekiranya menghadapi masalah dalam soal berjuang untuk menyalurkan pendidikan kepada anak-anak.

Menurutnya, apa sahaja majlis yang dianjur oleh pihak sekolah sama ada sekolah di bandar mahupun luar bandar beliau akan hadir ke majlis itu bagi mendengar masalah sekolah terbabit.

"Saya akan di belakang anda semua (guru) dalam tugas memastikan mutu pendidikan anak-anak kita dalam tahap cemerlang," katanya pada Majlis Pemimpin Bersama Warga Pendidik di pekarangan Pejabat Pelajaran Daerah Lubok Antu, di sini kelmarin.

Pada majlis itu, Nyalau menyampaikan peruntukan projek kecil luar bandar (MRP) berjumlah RM5,000 kepada Pejabat Pelajaran Daerah Lubok Antu.

Sementara itu, Nyalau menasihati warga pendidik terutama di Lubok Antu berkhidmat dengan sebaik-baiknya dalam tugas mendidik anak-anak semua a-gar mereka akan menjadi orang berguna suatu hari nanti.

"Saya minta semua guru menjalankan tugas dengan baik de-ngan seribu harapan akan lebih ramai anak-anak cerdik pandai lahir dari kawasan Lubok Antu suatu hari nanti," katanya.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Engkilili Dr Johnnical Rayong Ngipa, Penolong Pegawai Pelajaran Pejabat Daerah Lubok Antu Hidi Mehitu, kakitangan kerajaan dan warga pendidik sekitar daerah ini.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

Kadar jenayah <b>di Lubok Antu</b> menurun: DSP James – BorneoPost <b>...</b>

Posted: 14 Jan 2013 02:51 PM PST

Posted on January 15, 2013, Tuesday

LUBOK ANTU: Ketua Polis Daerah Lubok Antu DSP James Johnathan memberitahu bahawa daerah Lubok Antu menunjukkan perkembangan yang baik dalam penurunan kadar kes jenayah tahun lalu.

Katanya ini terbukti apabila kadar indeks jenayah di kawasan Lubok Antu menurun sebanyak 4.54 peratus iaitu 21 kes bagi tahun 2012 berban-ding 22 kes pada 2011.

Beliau berkata pihaknya mendapati kebanyakan kes jenayah di kawasan terbabit pada tahun lalu adalah meliputi kegiatan pecah rumah iaitu sembilan kes manakala kes kecurian enam kes.

"Kami akan memberi tumpuan kepada kes pecah rumah dan curi bagi memasti-kan kawasan Lubok Antu selamat didiami masyarakat," katanya pada Perhimpunan Bulanan Pasukan Polis Diraja Malaysia yang pertama pada 2013 di Padang Kawat IPD Lubok Antu, di sini.

Menurut James, sebanyak empat kes kemalangan maut yang melibatkan lima kematian dicatatkan berlaku di kawasan Lubok Antu tahun lalu berbanding lima kes kemala-ngan maut yang melibatkan 15 kematian pada 2011.

Secara keseluruhannya, se-jumlah 114  kes kemalangan pada tahun lalu berbanding 120 kes pada 2011 yang kebanyakannya berlaku di kawasan Jelukong, Sedarat, Engkilili.

"Justeru, saya menasihati pengguna jalan raya agar sentiasa mematuhi peraturan lalu lintas, tidak memandu terlalu laju dan tidak memotong di kawasan selekoh atau garis berkembar demi mengelak kemalangan maut," katanya.

James turut memohon kerja-sama daripada semua warga Lubok Antu terutama di pekan Lubok Antu agar sentiasa mengunci premis kediaman masing-masing.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads