ads

Isnin, 27 Jun 2011

11 di miri sarawak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

11 di miri sarawak - Google Blog Search


Makan Laksa <b>Sarawak di</b> Restoran Aseanika <b>Miri</b> | Blog Maya Dot Com

Posted: 26 Jun 2011 08:00 PM PDT

Monday, 11:00 am

lepas beli kek lapis terus shoot cari laksa sarawak. lapar gila okeh…
dah la kat miri ni jalan agak bersimpang siur. cam banyak one way jugak.
pusing pusing akhirnya jumpa restoran aseanika.
budak perempuan yang jual kek lapis tu yang cadangkan makan kat sini.
kedudukan restoran aseanika ni adalah bersebelahan dengan tamu lama, miri.

encik z minum air nescafe o ais.
aku order ais kosong je sebab haus dengan keadaan panas yang menyucuk nyucuk.
aku saspek kekejap lagi mesti hujan.
dan saspekan ku benar belaka.

sementara tunggu laksa sampai, encik z pi usha cari spek hitam murah.
boleh spek dia tertinggal dalam toilet lcct. sib baik cap ayam je.
ini kali pun dia beli cap ayam jugak. dia memang gemar barangan cap ayam.
tu pasal dapat bini pun cap ayam kot. :-[

laksa sampai!!
sedapppp… jemput makan semua.

kalau suka nak tambah kicap ke, garam ke, pepper ke, sambal ke, haaa ada jugak disediakan.
ko letak la berapa banyak ko nak. takde sapa marah.
jangan cirit birit sudah.

sampai ke titisan akhir aku menghirup.
memang betullah orang kata, laksa sarawak kat sarawak tak sama dengan kat semenanjung ini.
kat semenanjung kurang authentic nya.

ala tetiba teringin nak makan laksa sarawak.
acaner?

This entry was posted in Miri. Bookmark the permalink.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved