Sabtu, 12 Oktober 2013

11 di padawan sarawak - Google Blog Search

11 di padawan sarawak - Google Blog Search


BLOG SARAWAK: 11 <b>di padawan sarawak</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2013 03:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

i-Medik <b>Sarawak</b> anjur program kerjasama khidmat masyarakat <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 28 May 2013 05:42 AM PDT

i-Medik

31 MAC 2013 – Pengamal Perubatan Muslim Malaysia (i-Medik) dengan kerjasama Unit Perwakilan & Pengurusan Surau (UPPS) dan Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) Lot 77 Kolej Perubatan telah mengadakan program Bakti Siswa yang diadakan di Kampung Belimbing Padawan. Program ini telah disertai lebih 60 orang pelajar perubatan dan kejururawatan Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) dan dalam kalangan pelajar-pelajar itu juga, lebih 5 orang ahli i-Medik turut sekali bersama-sama turun kepada masyarakat dalam program tersebut.

Pelbagai aktiviti yang telah dilakukan sepanjang program ini seperti pemeriksaan kesihatan dan nasihat, ceramah agama yang bertajuk "Islam itu mudah lagi memudahkan" yang disampaikan oleh ustaz daripada Jabatan Agama Islam Sarawak (JAIS), Ustaz Malsiron, ceramah kesihatan yang bertajuk "Ubat-ubatan" yang disampaikan oleh doktor dan juga pensyarah Fakulti Perubatan UNIMAS, Dr Helmy dan sukaneka dan juga pertandingan bola tampar yang berjalan pada waktu petangnya. Program yang bertujuan memperkenalkan i-Medik kepada masyarakat dan juga latihan kepada para pelajar tentang kepentingan turun berhadapan dengan masyarakat dan melatih kemahiran "soft-skill" mendapat sambutan yang memberansangkan dari penduduk kampung.

Pengarah projek dan juga salah seorang ahli i-Medik, Muhammad Zahid berkata program ini berobjektif untuk membina hubungan erat antara kalangan mahasiswa UNIMAS dengan masyarakat Islam kampung tersebut di samping melatih diri mahasiswa untuk tersedia turun kepada masyarakat. Selain itu, ketua kampung Kampung Belimbing, Encik Husin bin Banyak berharap program ini dapat dilakukan dengan lebih kerap kerana merasa kepentingan bakal doktor untuk melihat keadaan dan situasi masyarakat sekitar. Beliau juga mengharapkan dan berbesar hati menerima program seterusnya di masa akan datang di dalam ucapannya semasa penutup program Bakti Siswa tersebut. Penghulu Kampung, Encik Suhaimi turut sekali di dalam program ini.

Sokongan Embun Kiara terhadap Pesta <b>Padawan</b> perlu dicontohi <b>...</b>

Posted: 30 Sep 2013 03:52 PM PDT

Posted on October 1, 2013, Tuesday

BERAMAL: Lo (tengah) menjadi saksi dalam majlis penyerahan sumbangan kebajikan yang turut diadakan pada Pesta Padawan 2013.

KUCHING: Sokongan padu Embun Kiara (S) Sdn Bhd terhadap Pesta Padawan perlu dicontohi syarikat swasta lain untuk bekerja rapat  dengan Majlis Perbandaran Padawan (MPP) bagi menganjurkan aktiviti untuk masyarakat di kawasan itu.

Pengerusi MPP Lo Khere Chiang berkata, langkah itu bukan sahaja menguntungkan masyarakat tetapi juga menguntungkan syarikat yang terlibat.

"Saya berterima kasih kepada Embun Kiara atas kesudian menganjurkan program ini bersama MPP yang dilihat menguntungkan semua pihak.

"Justeru, kita amat menggalakkan penyertaan daripada syarikat swasta atau pertubuhan bukan kerajaan (NGO) untuk bersama-sama menganjurkan aktiviti seperti ini," katanya ketika berucap pada majlis pelancaran Pesta Padawan di pekarangan parkir kereta, Bandar Baharu Batu Kawa di dekat sini kelmarin.

Lo memberitahu, menerusi penganjuran aktiviti seumpama itu, ia dapat menjadi platform kepada masyarakat untuk meluangkan masa bersama keluarga dan mengeratkan hubungan silaturahim masyarakat di situ.

Selain itu, katanya ia juga dapat menyediakan tempat untuk peniaga mempromosikan produk sekali gus dapat meningkatkan pendapatan mereka.

"Jika ada syarikat swasta lain yang ingin menganjurkan aktiviti seumpama ini, maklumkan kepada kami di MPP untuk menjayakannya bersama," ujarnya.

Dalam pesta itu, pelbagai persembahan, pertandingan dan aktiviti menarik dianjurkan termasuk cabutan bertuah.

To enable your comment to be published, please refrain from vulgar language, insidious, seditious or slanderous remarks. This includes vulgar user names.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads