ads

Selasa, 21 Mei 2013

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


Kenangan <b>di Kuching</b>, <b>Sarawak</b> | Suka - Suki Nina ^_^ - Sharina

Posted: 20 Apr 2013 08:47 PM PDT

Sebenarnya dua minggu yang lepas, aku bercuti ke Kuching, Sarawak.

First time naik flight.

Hehe. Lame ke? Nope lah. Masih ramai lagi yang tak merasa naik flight. It can be anyone dreams to onboard right? hehe.

Kira rezeki saya datang awal sikit. Proud to be the youngest one that board on plane among in my siblings huhe. If in my family, of course my niece and nephews are the youngest one. Tahniah korang! haha Hebak! Yelah, sekarang ni tiket dah affordable. Thanks to AirAsia woot2! Airasia je saya mampu hihi.

But, yeah..overall I enjoy my vacation... all the pics I've been uploaded in my Facebook.

Kiteorang pegi Kampung Budaya kat Gunung Santubong, dan mandi kolam kat resort situ. Sempat berfoya-foya kan. Punya dah lama tak mandi kolam kan, aku dah lupa macam mana nak terapung. Adakah aku je yang semakin berat? =.= ehhhh, takleh jadi ni. Nasib baik UPM ada swimming pool, boleh la aku pergi refresh balik skill terapung aku ni hahaha. Okay, dah la tak bole terapung. Aku boleh pula terlupa nak bawak tudung spare =.=

Dah sedap mandi lencun tudung semua, tiba-tiba aku macam termenung. "Alamak...tudung tak bawak T_T " Nasib baik aku pakai syria kecik kat dalam sebab tudung kangaroo kan kind a jarang. Tapi aku suka saiz besar dia so dalam tu pakai syria. Aku berani pakai syria je sebab kolam tu takde orang pun, hanya kite-kiteorang je. Lagi pun, tak lama mandi..just satu setengah jam je. Sebabnya haritu last day kiteorang kat Sarawak, petang tu dah kena naik flight. Mandi kolam tu around tengahari. Nasib baik tudung kangaroo cepat kering, phew~

Ni kolam tu...


Nampak macam cetek kan, tapi dalam gak laa..paras leher jugak lah. Kejap, untuk saya kira dalam lah ye. Hemphhh. Tak kira! Dalam laaa haha. Ni air dari gunung..sejuk~~~~ ^_^

Kolam ni jugak tempat kejadian dimana aku telah mengorbankan sesuatu benda yang penting untuk hari yang penting. Haihhh... Begini ceritanya...Aku ngan mereka dah la eksaited nak mandi kolam..then, sampai je nampak cantik sangat. Tanpa lengahkan masa yang ada, kami pun masuk je laa..dah mandi...dah terapung (failed many times)..dah terjun yang gaya sopan..semua dah..Lisa pun ajak la balik, as usual, "Jap Lisa..last..last..) Aku pun berenang la ke tepi, then terasa macam ada sesuatu dalam poket. Something yang solid and the feeling memegangnya so familiar. Aku keluarkan dan "Astaghfirrullahalazim..."..

Guess what?

It was my phone. My beloved samsung Y!

Menatap skrin dia bercorak tompokan air di dalamnya. Oh my. Tiada harapan ni. Kalau setakat beberapa saat tu boleh lagi..ni beberapa puluh minit tah. Apa kena tah dengan aku haritu. Blur terlebih. Dah la tu, nak contact ngan abah semua nak jemput nanti. Haritu aku rasa macam sangat something.. wae geureoni, Ninashiii?

In nonetheless, feels good sebab dapat spend time with Aimi, Lisa and Nina (yeah, other Nina haha). Rarely lah kan macam 24 jam berkepit macam ni. Rasa macam dah family je. Lisa maknya. Aimi alongnya. The Ninas adik-adik. Haha. Takde keje but yeah. Worth it. Korang memang seronok di bawak berjalan. Jom la lagi lepas niiii...hikhik. Aku dengar ada plan baru kan? Count me in! InsyaAllah..

Takle bela, lepas flight touch down (eceh, bahasa orang naik flight hahaha) aku macam terpikir,, "Okay, nak pegi mana pulak lepas ni? " Over kan? hahaha. Hope lebih ramai dapat join and memeriahkan suasana next time. Time study ni la kita boleh buat eksplorasi bersama-sama. Mak saya cakap time study ni la pergi jenjalan...bila lagi? Kan? Jom jom jom hihi

p/s : kalau nak phone baru, jgn lupa letak dalam poket time nak pegi mandi kolam. Gurau je. Banyak lagi cara lain hahaha XD

Oh ye, saya betul-betul tak sengaja okay haha.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved