ads

Sabtu, 13 April 2013

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

11 di kuching sarawak - Google Blog Search


She&#39;s Vicke Syarifah: Surrey Bike <b>di Kuching Sarawak</b>

Posted: 18 Mar 2013 01:09 AM PDT

Lama bebenor rase nyer QiQy tak berceloteh di laman ni.Rindu yang teramat mak aii....susah nak cakap aar kat korunk..Yela..Baiklah.QiQy janji akan hapdet sekerap mungkin aw..Suke tak?? heee..Jemput singgah selalu k.Walaupun tak banyak yang QiQy boley kongsikan tapi QiQy harap ia amat bermanfaat dapatlah kita bersama berkongsi pangalaman sejemput kite..hehe..Ok.
Semenjak berkerja ni QiQy yang sememangnya kelihatan seperti memilih bulu..Oloo...geng sameeee je n main palk ngan dierang-dierang je kannn..xpela..janji my mom tahu QiQy berkawan dengan sape..kuar dengan sape,family depa pun saling kenal QiQy dan sebagainya..jadi macam terjamin n berkat skit perjalanan..Pape malang tak berbau boley roger sepantas mungkin..ngee..
Rindu kat geng-geng The Siblings xyah cakap ar korunk...Rinduuu sangat.Tak akan terbanding dengan ape-ape pun.Dan ank kompolkan semuanya bukan semudah dulu gak..Kalo dulu halo-halo ja trus parking motosikal berbuah-buah depan rumah or depan College..P pinjam helmet mangsa-mangsa keadaan baikyang dikenali atau tidak..buahahahaha!!! Jalaaaaan...Itulah kenakalan dulu yang pasti jd kenangan terhebat zaman muda remaja.Untung larrrr pada yang menikmati student life..Enjoy berpada-pada k korunk!! Berbuat baik sesama kengkawan..nanti dah habis blaja rindu-rinduan plak..
K..sambung balek cite kite.
2 minggu lopas,Dedek yang comel yang cuti semester yang sudi datang ke Kuching atas urusan tertentu seterusnya spent time ngan kami...terima kasihhh..saaaaayang dedek!! Si memeriahkan suasana..Makseh..Jumpa di KL nanti..yerrrr !!! Singapore mali nak?? 
Kebetulan pulak baru-baru ni semasa menghadiri majlis perkahwinan adik kawan QiQy baharu lah QiQy tahu perkembangan terbaru kat Kuching yang menawarkan perkhidmatan berbasikal beramai-ramai macam beca gitu kaw! Nah sehelai info untuk dibaca di the borneo post ..Ape lagi malam tu trus kol untuk booking..Sayangnya Ateh Acu n Abg Lan xdapt nk join..kalo tidakkk..boley berlumba haram dengan selamat..hahahaha..Huih...Cabaran tak cabaran kaw!Dengan nyawa semput QiQy nak kayuh laju-laju sambil mengurangkan dua tiga empat kantung lemak degil..kene plak kontol stering belah kiri..Omputih rule nyer driver..mane reti..So!! dalam nak eksiden tak eksiden melanggar bim tepi jalan..tetap seronok!! yihaaaa!! Kringg!! kringg!! kringg!!..meyh layan gambo kiterang..Syokkkk habis u ols!! Nak lagi..nak lagi...
Teruja mengalahkan budak-budak kaw.Makseh Effa jemput kite n seterusnya inilah balasannya.Kelakuan xpadan dengan umo kaw.hish!

Xpeduli..nak gakupload pic ni walau blur..lebuh raya yang kami lalui..traffic light merah kami turut berhenti taw!..kenderaan yang lalu lalang pun konsider je..baiknya orang mesia ni.alhamdulillah hidup dalam keamanan.
Lampu LED yang buat lagi comey beca ni..ololololo..mesti korunk dah teruja terlompat-lompatkan??

 Eh...ini beca dedek dihadapan..ni plak pic baru gerak dari kedai pemilik beca ni..Ianya terletak di lorong China Town,Kuching Sarawak..Terujaaaa sesangat..Mesti Ate,Acu n Abg.Lan yang menyemut mengiring dari belakang dalam myV jeles...ahaks!! ngeeee...
 Parking sat kat Padang Merdeka berhadapan dengan Merdeka Plaza dan seterusnya menjadi perhatian pelancong yang dok melepak di Starbuck..owh..hheee..ni kawan Dedek yang sebelum aku nak taip name dierang aku hengat name depa..skunk dh nk taip x ingat plak..They are so comey!! feeling gugurl aku!
 Ok..skunk dah feeling aku semula coz ada dedek disebelah..Gugurl n gangstar gang! Saya nak menambah lebih ramai sahabat perempuan (jeritan batinku~)

Boyf Dedek (baju jingga) en.Eddy Rogers Emi bg nama..hahaha..Dan c adik Dedek yang banyak menolong kami semasa menuruni bukit yang mana kalo xde die aku rase masuk speta aku dan 2 sahabar baru kerana terbabas..gila kaw..laju gile turun bukit xhingat brek tekan kuat-kuat...bahaya bahaya..
Walaupun beca kami spotlight (la sangat) xdak lampu..xpe..lampu jalan ade..

 Nah no tepon yang korunk better halo2 for booking terlebih dahulu..xdela kuciwa bila men redah..ni salu fully book taw..baek simpan no ni skunk..makcehh!!
Stering sebelah kanan yang cuma sekadar hiasan.Xberfungsi langsung..
Sekian dari QiQy...agak-agak lepas ni ley la drive kt US na...coz dah lulus skit-skit mandu belah kiri ye tak?? hehehehe...
Till then u ols!! Hope u people like it.Tata Titi Tutu..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved