ads

Khamis, 11 April 2013

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

11 di kanowit sarawak - Google Blog Search


KumpaW BreakeR fishing: pemburuan santai <b>di</b> Sg.<b>Kanowit</b>.(<b>Sarawak</b>)

Posted: 07 Apr 2013 08:46 PM PDT

assalamualaikum kepada semua pembaca blog saya yang tidak seberapa ini.lama tak update blog ni.dah naik bersawang dah.hehehehe.bukan pa tak update.sibuk dengan kerja n hal2 keluarga dan ditambah kumpaw setiap kali turun memburu haruan.heheheheh.

pada 15/03/2013 dan  16/03/2013 yang lepas,saya berkesempatan utk bercuti dikampung halaman isteri saya di sibu, sarawak.kesempatan ini digunakan sebaiknya oleh saya melepaskan gigil yang tidak tertahan.heheheh.kesemua plan pemburuan telah diatur oleh sahabat baik saya yang menetap disana.dia seorang caster haruan yang tegar.untuk mengenali dia boleh lah kehalaman http://sibufishingclub.blogspot.com/

disana saya berkesempatan untuk memancing udang galah bersama sahabat saya ini.terlalu lama rasanya saya tidak memancing udang ini.skill pun mungkin dah berkarat.hehehe.tp hasil pada kedua2 hari tersebut memang terbaik.syukur sangat2 kepada  Allah S.W.T. sekurang2nya tak kumpaw hehehe.trip kali ini di dijalankan di sg.kanowit yang terletak di sebuah pekan kecil dalam negeri Sarawak Bumi Kenyalang kira2 45 minit perjalanan dari bandar sibu.. malas nak taip panjang, saya kongsikan sedikit gambar yang sempat diambil ketika pemburuan.heheheh

 lesen pertama pada mlm tersebut.berjaya mendahului tuan rumah.hehehe
 kecik2 pun naik.heheheh



 tuan rumah dengan tangkapan yang entah keberapa ekor.hehehe
 hasil seorang memancing tak sampai 2 jam

ni berkongsi hasil tangkapan malam kedua.malam kedua hasil sedikit kurang,mungkin disebabkan faktor air yang mengalir laju tp hasil masih boleh dibanggakan
 lesen pertama malam kedua.udang bertelur tu
 saiz hidangan mee maggi
 kecik2 gini pun naik.memang terbaik setting yang dibuat oleh sahabat saya
 galah remaja yang berjaya ditawan oleh sahabat saya
 lama betul tak jumpa ikan baung ni.mcm jejak kasih la pulak.heheh
galah remaja yang berjaya ditawan
alhamdulillah kesemua rancangan yang diatur oleh sahabat saya berjaya dijalankan wala pun ada ketikanya kami berdua mempunyai masalah teknikal yang tidak dapat dielakan tp apapun plan menjerat udang tetap berjaya. sungai kanowit memang terbaik bagi sesiapa yang ingin merasai pengalaman memancing udang galah.
sampai disini celoteh saya.berjumpa lagi kita di post saya yang akan datang

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SARAWAK

Copyright 2010 All Rights Reserved